Un llibre que no compraria ni de conya, però que no està gens malament. No el compraria per dues raons: la primera és que és molt breu, poc més de 100 pàgines («una peça de cambra», suavitza la contraportada). La segona és que «Les noies», anterior novel·la de l´Emma Cline, sí que la vaig comprar per les crítiques excel·lents que tenia però, tot i ser digna i entretinguda, ni la tornaré a rellegir ni la recomanaré especialment ni tinc intenció de deixar-li a ningú en particular. En la meva opinió, sobredimensionada des del seu aparell de marketing. En aquest cas, potser hi ha hagut menys rebombori publicitari, no obstant el seu títol i el personatge mediàtic que el protagonitza, però igualment considero que és un llibre ideal per agafar de la biblio.
I de què va? Doncs és una reconstrucció fictícia de la jornada prèvia al judici que condemnarà per violació i abusos diversos a en Harvey Weinstein, el famós productor de cinema que va donar lloc amb els seus excessos al moviment reivindicatiu del #MeToo.
Aliè en un primer moment al seu futur immediat, el Harvey es mostra com un infant gran, capritxós i malacostumat, incapaç d´assumir la seva situació i molt menys la seva culpa. A mesura que avança el llibre, de manera subtil, assistim al seu enfonsament progressiu en adonar-se de la inconsistència de les seves esperances i, en certa manera, del fi d´una època.
No podem negar-li a l´autora que té un estil àgil i contagiós, viu i dinàmic. El retrat del personatge no pretén ser exhaustiu ni massa condemnatori –de fet, té un punt entranyable i a més, diu l´autora que no es va documentar en absolut per escriure la novel·la-, sinó il·lustratiu; fa servir el seu cas per evidenciar l´ambient d´impunitat que ha envoltat durant tant de temps a massa homes massa poderosos.
Anagrama. Un 7.2.
Biografia ficcionada d´un dia
Sant Cugat, 17 de novembre, 2021
Un libro que no me compraría ni en broma, pero que no está nada mal. No lo compraría por dos razones: la primera es que es muy breve, poco más de 100 páginas (“una pieza de cámara”, suaviza la contraportada). La segunda es que «Las chicas», anterior novela de Emma Cline, sí que la compré por las críticas excelentes que tenía pero, a pesar de ser digna y entretenida, ni la volveré a leer ni la recomendaré especialmente ni tengo intención de dejarle a nadie en particular. Según mi opinión, sobredimensionada desde su aparato de marketing. En este caso, quizás ha habido menos alboroto publicitario, a pesar de su título y del personaje mediático que la protagoniza, pero igualmente, considero que es un libro ideal para coger de la biblio.
¿Y de qué va? Pues es la reconstrucción ficticia de la jornada previa al juicio que condenará por violación y abusos varios a Harvey Weinstein, el magnate cinematográfico cuyos desmanes dieron lugar al movimiento reivindicativo del #MeToo.
Ajeno en un primer momento a su futuro inmediato, Harvey se muestra como un niño mayor, caprichoso y malacostumbrado, incapaz de asumir su situación y mucho menos su culpa. A medida que avanza el libro, de forma sutil, asistimos al hundimiento progresivo de Harvey al darse cuenta de la inconsistencia de sus esperanzas y, en cierto modo, del fin de una época.
No podemos negarle a la autora que tiene un estilo ágil y contagioso, vivo y dinámico. El retrato del personaje no pretende ser exhaustivo ni demasiado condenatorio –de hecho, tiene un punto entrañable y además, dice la autora que no se documentó en absoluto para escribir la novela-, sino ilustrativo; utiliza su caso para evidenciar el ambiente de impunidad que ha rodeado durante tanto tiempo a demasiados hombres demasiado poderosos.
Deja una respuesta